Sosyal Güvenlik Kurumu Ayakta Tedavide Kullanılan Hazır Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin Sözleşme Hakkında Bilgiler

Sosyal Güvenlik Kurumu Ayakta Tedavide Kullanılan Hazır Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin Sözleşme Hakkında Bilgiler

“Sosyal Güvenlik Kurumu Ayakta Tedavide Kullanılan Hazır Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin Sözleşme” ilk kez 2017 yılında yapılmıştı. Bu tarihten sonra SGK ile yapılan sözleşmenin her yıl yenilenmesi gerekiyor. Sözleşme işlemleriyle ilgili bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bunları aşağıda belirtiyorum:

  • Sözleşmede bulunan yazıların yazı karakterini ve boyutunu değiştirmeden 2 nüsha şeklinde çıktı alınması gerekiyor. Orijinal sözleşme metninin içeriğinde herhangi bir değişiklik olmasa dahi yazı karakteri farklılığı nedeniyle bazı illerde SGK tarafından sözleşmeler kabul edilmeyebiliyor.

  • 2 nüsha olarak çıktı alınan sözleşmenin her sayfasının şirket ortakları ve sorumlu müdür tarafından imzalanması gerekiyor.

  • Sözleşme içeriğinde sözleşmeye eklenmesi gereken evrakların listesi bulunuyor. Bunların eksiksiz hazırlanması gerekiyor.

  • İlk defa sözleşme yapacak firmaların, sözleşme içeriğinde yer alan ek belgelerin tamamını hazırlaması gerekiyor. Sözleşme yenileyen firmaların bunların hepsini hazırlamasına gerek yok. Belgelerden belirli olan birkaç tanesinin hazırlanması yeterli oluyor. Bununla ilgili detaylı bilgi sözleşme içeriğindeki ek sayfalarda yer alıyor.

  • Ziraat Bankasından “GSS Sözleşme Ücreti” yatırıldıktan sonra bankanın verdiği dekontların sözleşmeye eklenmesi gerekiyor. Ödeme işlemini yaparken gişe memuruna firmanın vergi numarasının belirtilmesi yeterli oluyor. Ödenmesi gereken tutarı memur size söylüyor.
    2018 yılı GSS Sözleşme Ücreti: 405,90 TL
    2017 yılı GSS Sözleşme Ücreti: 355,50 TL

  • Firmanın şubeleri varsa her şubenin “Sorumlu Müdür Belgesi” ve "Satış Merkezi Ruhsatı"nın noterden veya düzenleyen il sağlık müdürlüğünden onaylı suretlerinin de sözleşmeye eklenmesi gerekiyor.

  • 2 nüsha şeklinde imzalanan sözleşmeler kırmızı renk telli dosyalara koyularak SGK’ya teslim ediliyor. Sözleşmelerin poşet dosya içinde teslim edilmesine gerek yok. Delgeç vasıtasıyla delinerek zımbalanmadan dosyaya takılması gerekiyor.

  • Sözleşmelerin 2 tane kırmızı renk telli dosyaya koyulması gerekiyor. 2 dosya da SGK’ya teslim ediliyor. Bunlardan birisi SGK’da kalacak dosya, diğeriyse SGK yetkilisi tarafından imzalandıktan sonra firmaya iade edilecek dosyadır. SGK’da kalacak dosya içeriğine sözleşme dışında istenen ek belgeleri de eklemelisiniz. Firmada kalacak olan dosyaya bunları eklemenize gerek yok.

  • Sözleşme teslimatına şirket ortakları ve sorumlu müdürün birlikte gitmesi gerekiyor. Sözleşmeyi teslim ederken ayrıca birkaç belge imzalatılıyor. Firma kaşesinin de yanınızda olması gerekiyor.

  • Sözleşmede yer alan tarih bölümlerine sözleşmeyi SGK’ya teslim ettiğiniz tarihin yazılması gerekiyor.