Süt Pompası Nedir, Neden Kullanılır?

Bebek için anne sütünün ne kadar önemli olduğunu izaha gerek yok. Bebeklerin 2 yaşına kadar anne sütüyle beslenmesi gerektiği uzmanlar tarafından anlatılıyor. Süt pompası da bu amaca hizmet etmek için anne sütünün göğüsten çekilmesini ve depolanmasını sağlıyor. Böylece çalışan anneler bebeklerinin yanında olmasa bile biberona konulan anne sütüyle beslenebiliyor. Bununla birlikte süt pompasının kullanımıyla ilgili şunları ifade edebiliriz:

  1. Kimi bebekler meme ucunu ağzına alamaz. Bu durum sütle beslenmeleri için alternatiflerin hayata geçirilmesini zorunlu kılar. Süt pompası böyle durumlar için kullanılabilir.

  2. Yine kimi bebekler meme emme pozisyonun kusarlar. Bu tür bebekler için anne sütünün biberona alınarak verilmesi gerekir. Bu da süt pompasıyla mümkün olur.

  3. Bazı annelerin meme ucu oldukça hassastır. Bebek meme ucunu ağzına aldığında rahatsız olurlar. Bu gibi durumlar için de süt pompasıyla çözüm üretilebilir.

  4. Erken doğum yapan annelerin prematüre bebekleri için ihtiyaç duyulacak anne sütü de süt pompasıyla anneden alınabilir.

  5. Bazı annelerin sütü az olur. Bu da bebeğin beslenme problemleri çekmesi anlamına gelir. Sağma yöntemi sayesinde bebeğin biberonla daha iyi beslenmesi sağlanır. Aynı zamanda da sağma yöntemi anne sütü üretimini arttırıcı bir yöntemdir.

Süt Pompası Hakkında

Anne sütünün hızlı bir şekilde elde edilmesini sağlayan süt pompaları, manuel ve elektrikli olmak üzere iki modeldir. Pille çalışanları da vardır. Manuel modelleri uzun süre kullanıma uygun değildir. Elektrikli ve pilli modelleri ise uzun süre kullanabilirsiniz. Süt pompaları güvenlidir ve herhangi bir riski yoktur. Elektrikli modellerinde de koruyucu aparatlar yer alır.

Mastit yaşayan anneler içinde süt pompası tavsiye edilir

Mastit, yeni doğum yapan annelerin süt kanallarının tıkanması ve iltihaplanması rahatsızlığına verilen isimdir. Bu rahatsızlık, göğüslerde sertlik, ağrı ve bu ağrının zamanla kola kadar ulaşabilir. Anne, bebeğini emziremez duruma gelir. Bunun çözümü için doktorlar tarafından tavsiye edilen işlemler arasında sıcak banyo ve masajla birlikte süt pompasının kullanılması vardır. Sertleşen göğüslerde biriken sütün dışarıya alınması için en ideal yöntem süt pompasıdır. Süt pompası kullanılarak, iki göğüsten de hızlı şekilde süt sağılabilir. Bu da mastit rahatsızlığından kurtulmak için önemli bir çözüm olmaktadır.

1 Beğeni

Süt sağmak, ilk başta zor görünse de aslında oldukça kolaydır. Doktor aksini önermediği sürece, süt sağmaya başlamak için en uygun zaman doğumdan sonra minimum dört ile altı haftadır. Bu süre bebeğin meme emmeye alışmış olmasını sağlayacaktır.

Süt pompası çalışan anneler için kullanışlı ve pratik bir üründür aslında. Doktorlar ilk 6 ay mutlaka anne sütünün öneminden bahsediyor. Bebeği sütten kesmeden sağlıklı bir şekilde kullanılacak ürün.