Şekerin zararları nelerdir?

IMG_0043

Merhaba arkadaşlar bu makalede Şeker neden zararlı şekerin zararları nelerdir gibi bazı soru işaretlerini konuşacağız. Vücut genel olarak ihtiyaç duyduğu şekeri meyvelerden alabilmekte ancak ekstradan çayın içinde, bir çikolatada veya bir abur cubur içinde tüketmek zararlı olabilmekte. Daha önce böyle şeyler düşünmediyseniz eğer Bu makalenin size faydalı olmasını dilerim.:slight_smile:

Şekerin zararları nelerdir?

Bundan yaklaşık bir yıl önce bir haber izlemiştim bu Haber’de Canan Karatay bir şeker firması tarafından şikayet ediliyordu. Canan Karatay birçok kanalda şekerin zararlarından bahsetmişti. Bu durum üzerine şeker satamayan şeker firması zarar etmişti. Şekerin zararları ne yazmadan önce bu konu aklıma geldi. Umarım bende bakma Karatay gibi Davalık olmam :slight_smile:

Şeker gereğinden fazla kullandığı zaman ilk önce fiziksel zararlara yol açabiliyor. Bir gün içinde maalesef birçok kez şeker tükete biliyoruz. Çayla beraber, çikolata da ve bir çok avur cubur içinde. Yapılan araştırmalara göre insanlar günde sadece şeker tüketiminden 500 kalori almaktadır. 500 kalori belki kulağa çok fazla gelmiyor ancak şekerin yan etkileri bununla sınırlı değil.

İnsan kalbi şekerim başlıca düşman ödeyebiliriz kalbi yorar kalbe zarar verir ve kalbin ritmini bozabilir. Tabii ki Bütün bunlar gereğinden fazla kullanıldığı takdirde ön plana çıkıyor. Bu kadar fazla kullandığımız şeker bize ne kadar da kötü etkiliyormuş meğer diyor dediğinizi duyar gibiyim. Maalesef öyle sağlıklı bir kalp istiyorsak şekerden uzak durmakta fayda var.

Günde fazladan 500 kalori olarak geri döndüğünü söylemiştik. Toplumun en büyük sorunlarından biri olan obezitenin başlıca nedenlerinden birisi de gereğinden fazla şeker tüketimidir. Hem de genel olarak değil bölge olarak 1 kilo almak söz konusudur. Sözün özünü söylemek gerekirse obezite veya fazla kilo ile mücadele etmek istemiyorsak şekerden uzak olmamızda fayda var.

Canan Karatay şekeri sessiz katil olarak tanımlıyor Bunun nedeni ise hiç belli olmadan birdenbire olmadık hastalıkları şeker yüzünden baş göstermesidir.

Şeker bağışıklık sistemini etkilemekte ve vücudun mikroplara virüslere karşı direncini azaltmak da. Eğer hastalıklara virüsleri dayanıklı bir vücut istiyorsanız şeker ile aranıza mesafe koyma zamanı gelmiş demektir.

Yani nereden bakarsak bakalım şekerin birçok zararı var. Fakat bende hayatımdan çıkartmayı düşünüyorum ama bir türlü çıkaramıyorum. Ama ilk günlere bakarak da bugün daha az kullandığımı söyleyebilirim. İnsan şeker kullanımını azalttığı zaman hayatındaki değişimleri Aslında fark ediyor. Siz de şekeri bırakmak istiyorsanız bir yerden başlayabilirsiniz. Çünkü Hayatta hiçbir şey için geç değildir nereden başlarsak orası kardır. Okuyan ve destek olan herkese teşekkür ederim sağlıklı ve iyi forumlar dilerim :slight_smile:

Şekerin vücuda zararlarının yanı sıra yaşlanmaya da etkisi büyüktür. Şeker gereğinden fazla vücuda girdiğinde yaşlanmayı hızlandırır, ciltteki kırışıklıkları artırır.

Vücutta karaciğerin metabolize edebileceğinden daha fazla fruktoz varsa, karaciğer fruktozu yağa dönüştürüyor. Bu yağlar kana salınıyor ve trigliserid oranı artmaya başlıyor. Üstelik şeker, kötü kolesterol LDL’i taşıyan küçük parçacıkların da artmasına sebep oluyor. Damarları LDL kolestrol ile tıkayan ve kalp krizi riskini arttıran da bu parçacıklar.