Nar'ın faydaları nelerdir?

images

Nar, Yunanistan, Kıbrıs ve Suriye gibi bazı ülkelerde ortaya çıkan ve vücudumuzun düzgün işleyişi için faydalı olan çeşitli özelliklere sahip bir meyvedir. Sert kabuğu ve tohumları çok kırmızımsı, iyi bölünmüş, küçük kapsüllerle kaplarlar ve tam da onlarda özelliklerinin, vitaminlerin, liflerin ve mineral tuzlarının çoğunluğunu oluştururlar. Hafif ve sağlıklı bir yiyecek isteyenlerin diyetini tamamlaması veya dengesi için nar yemeleri belirtilmiştir.

Nar’ın faydaları nelerdir?

Narlı kabuklar ve yapraklar her türlü sindirim probleminin neden olduğu: mide rahatsızlıkları veya diyare için kullanılır. Bu meyve yapraklarından yapılan çay da sindirim problemlerini hafifletmeye yardımcı olur. Nar suyu ayrıca dizanteri ve kolera gibi sorunların tedavisinde kullanılır.

Nar flavonoidler adı verilen mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Bu flavonoidlerin kansere neden olan serbest radikalleri nötralize etmesinde etkili olduğu bilinmektedir. Yüksek prostat kanseri ve meme kanseririski taşıyan insanlar kanseri geliştirme riskini azaltmalarına yardımcı olacağından nar suyu içmeye başlamalı. Nar’ın düzenli tüketimi vücuttaki PSA düzeylerini düşürebilir ve vücuttaki kanser hücreleriyle mücadelede yardımcı olabilir.

Dişler İçin Nar Faydaları: En iyi faydalarından biride nar ile birlikte kendi suyunun tüketilmesinde gizli. Çünkü anti bakteriyel ve anti-viral, plak etkilerini azaltmaya yardımcı olur ve çeşitli ağız hastalıklarına karşı korur.

Nar ateroskleroz ve osteoartrit gibi birçok yönden, hastalığa azaltılmasına yardımcı olur. Arteryel duvarın ve kartilajların ve eklemlerin kalınlaşması ve sertleşmesinden kaynaklanan zararlar yutulmaları ile iyileşebilir. Buna ek olarak, narlar vücuttaki bağ dokusunun parçalanmasından sorumlu olan enzimlerin oluşumunu önleyebilir.

Diyabetli hastalar için, Nar Suyu çeşitli koroner hastalık riskini azaltabilir. Bununla birlikte, çeşitli kalp hastalıklarının gelişmesini engelleyebilecek arterlerin sertleşmesinde bir azalma vardır.

Nefroloji Amerikan Derneği’nin yıllık toplantısında, 2010 yılında sunulan bir araştırmada, nar suyunda bulunandan potasyum konsantrasyonu bu hastaların ölüm oranını azaltmada sonuçlanan böbrek hastaları için hemodiyaliz kaynaklanan komplikasyonların pek azalttığını gösterdi.

Hem nar hem de infüzyon çayı genel boğaz tahrişlerini tedavi etmek için kullanılabilir. Antioksidanların ve özellikle sıkılaştırıcıların varlığı nedeniyle doku daralması ile hem şişme hem de boyun ağrısı azalır; nar, bu vakalarda gerçekten çok etkilidir.

Nar’ı diyet menüsüne taşımak

Nar tohumları atıştırmada tüketilebilir veya salatalara, püresi, vücut yoğurtlarına ve hatta tuzlu yemeklere ilave edilebilir. Meyve kabuğundan tohum veya çaydan suyu da alabilirsiniz. Bir nar ortalama 105 kalorilik, 26 gram karbonhidrat, 0,5 gram yağ içerir ve kolesterol içermez. Sadece az miktarda protein içermesine rağmen önemli bir vitamin, lif ve antioksidan kaynağıdır ve bu nedenle yaşlanmayı yavaşlatmak ve genel sağlığa katkıda bulunmak için büyük yardımcı olabilir.

Bu makale sizin için faydalı oldumu?

Yazdıklarım yerine ulaşıyormu merak ediyorum. Konuyu okuyan ve faydalanan herkesin yorumları benim için önemli. Okuyan ve katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkür ederim. Sağlıklı ve keyifli forumlar dilerim.

Narın içerisinde yer alan anioksidanların kanı temizleyici etkisi bulunmaktadır. Narın meyveleri kadar çekirdeğinin de sağlık üzerinde bir çok olumlu etkisi mevcuttur. Nar meyvesi oluşmadan önce çiçek halinde meydana gelmektedir. Nar çiçeğinin de sağlığımıza bir çok faydası mevcuttur. Bunlardan bazıları; ishali önler ve tedavi eder, ölü hücrelerin yenilenmesini ve canlanmasını sağlar. Ayrıca nar çiçeği suyu gargara yapılırsa ağız ve diş eti hastalıklarına karşı da koruma sağlar.

Narda A,C,E vitaminleri ve folik asit bulunur. Bu sayede nar; kanser, obezite, diyabet ve alzheimer gibi birçok hastalığa iyi gelir. Sadece taneleri değil, suyu ve hatta kabuğu da sağlık için kullanılabilmektedir.