Kızamık nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

merhaba arkadaşlar. bu makalede kızamık sorunu hakkında bazı bilgiler paylaşacağım. bildiğimiz üzere özellikle çocuklarda çok fazla görülen bu hastalık, nedir? tedavileri nelerdir? bunlar hakkında merak edilenlere cevap aramaya çalışacağım. öncelikle bu bilgilerin, genellikle uzman yorumlarından derlendiğini söylemek isterim. mümkün olduğu kadar kesin ve işe yarar bilgiler olmasına özen gösterdiğimi söyleyebilirim. ön açıklamamızı yaptığımıza göre konumuza giriş yapabiliriz. şimdiden herkes için sağlıklı ve keyifli bir konu olmasını temenni ederim.

Kızamık nedir?

aslında yaşımızın küçük olduğu dönemlerde hepimiz yaşamıştır ve biliyordur kızamığın ne olduğunu. fakat amansz bir zamanda en sevdiklerimiz bu hastalığa yakalanabiliyor. bu nedenle tekrar gözden geçirmekte ve incelemekte fayda var.kızamık aslında bir virüs diyebiliriz. bu virisün bulaştığı insanların cildinde kızarıklık, lekeler, ve ateş gibi durumlar söz konusudur. aslında çocukların kabusu diyebiliriz bu hastalık için. bu hastalığın yada virüsün diyelim en kötü yanı bulaşıcı olması. çok cabuk şekilde yayılma riski taşıyor kızamık virüsü. virüsün en yaygın olduğu zaman ise hastalığın ilk dört günü olarak belirtiliyor. tabiki sadece felaketini söylemek istemeyiz. bu hastalığın en güzel yani bir kere yaşandığı taktirde bir ömür bağışıklık gösterir. yani maksimum 14 günlük bir çiledir de diyebiliriz.

Kızamık belirtileri nelerdir?

ilk olarak hasta olan kişide ateş görülür. ateşi hafif yada fazla fark etmeksizin bu hastalığın, habercisi olduğu söylenir. aynı zamanda gözlerde kızarıklık oluşması veya kuru öksürük gelmesi de bu hastalığın sinyalleri arasında yerini almakta. eğerki çocuğunuzda bu gibi durumlar meydana geliyorsa kesinlikle bir kontrolden geçmeli.

hastalığın ilk evresi geçtiği taktirde, yani artık dört ve sekizinci günün arasındaki evreden geçiliyorsa, bu dönemde kişinin ateşi dahada fazla yükselecektir. aynı zamanda karakteristlik bir döküntü meydana gelecektir. bu döküntü öncelikle kulak arkasından başlayarak yüze ve vucuda sonra ise kollara kadar yayılacaktır. buda hastalığın en zor evrelerinden biridir bir bakıma. böyle günlerde çocuk dışarı fazla çıkmazsa ve arkadaşları onunla alay etmezse bu hastalığı piskolojikj yara almadan karşılamış olacaktır. buna da dikkat etmekte fayda var.

son olarakta göz konjunktivası görülebilir. eğer tıb ile aranız iyi değilse ne demek istediğimi tam olarak anlayamamış olabilirsiniz. işte bu yüzden sizin anlayacağınız bir dilde söylemek gerekirse gözler ışığa karşı daha bir hassas olur diyebiliriz.

Kızamık tedavisi nasıldır?

ilk olarak hastanın durumu gözlenmeli ve ona göre tedavi uygulanmalı diyebiliriz. yabni kişini ağrısı varsa ağrı kesici, ateşi varsa ateş düşürücü gibi ilaçlarla tedavi yöntemi izlenebilir.

ikinci olarak ise ateş düşene kadar kişi yatak istirati yapmasında fayda var diyebiliriz. ateşi düşene kadar yataktan çıkmaması gerekir.

hastanın yaklaşık on gün kadar izole edilmesinde fayda olduğu da gözlenmektedir.

Kızamıktan nasıl korunmalı?

bu konuda aslında pek uzmanların yorumuna bakmamam gerek. çünkü kızamık aşısını hepimiz duymuşuzdur. okulda öğretilen ise bu aşıların aslında bu hastalığı tamamiyle önlemediği sadece daha kolay atlatılmasında faydalı olduğudur. yani çocukar bu hastalık dönemini iyi geçirmek istiyorlarsa bir bakıma iğne olmayı göze almalılar :slight_smile:

Konu ile ilişkin fikir sahibimisiniz?

eğerki bu konuya sizde hakimseniz ve söylemek istedikleriniz varsa yorum olarak makale altına bırabilirsiniz. sizin yorumlarıda değerlendirip konuya dahil edebilirim. ne demiş atalarımız el elden üstündür. katkı sağlayan ve okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim. sağlıklı ve keyifli forumlar dilerim.