İyi Bir Kahvaltının Beyin Gelişimine Faydaları

Sabah kahvaltısın da tüketilen besinlere dikkat ediyormusunuz? Sağlıklı bir kahvaltıyla, çocuğunuzun beyin gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Sabahları yapılan sağlıklı kahvaltı, büyüme çağındaki çocukların beyin gelişmesine yardımcı olmaktadır.

Çocuklar, gece uykusunda kaybettikleri enerjiyi geri kazanmak için sabahlarıgıda takviyesine ihtiyaç duyarlar. Çünkü geceleri uyurken, sindirim 8-12 saat boyunca yiyeceksiz boşalır. Çocuklar gün boyunca kahvaltı yapmadan durursa, yorgunluk hissederler. Öğrenme zorluğu ve ruh halinde dengesizlikler de görülebilir.

Beyin Gelişimi İçin Sağlıklı Kahvaltı

Çocuklarda kahvaltı alışkanlıkları uygulamak beynin gelişmesinde çok etkilidir. Kahvaltıda, sabahları yediğimiz yiyecekler vücutta emilecek ve glukoza dönüştürülecektir. Glikoz beyin performansını desteklemek için bir enerji kaynağı olacaktır.

Sabahları yapılan sağlıklı bir kahvaltı sayesinde ocuklar güne daha zinde başlarlar. Hal böyle olunca konsantrasyon açısından daha dikkatli ve dersi daha kolay algılayan bir kimliğe sahip olurlar.

Sabahları düzenli ve sağlam bir kahvaltı yapmayan, doğru beslenmeyen çocuklar yerli yersiz açlık hissiyatı duyarlar. Bu durum sonrası sağlıklı olmayan abucur tarzı şeyler tüketmeye meyilli olurlar. Şuan zararları bilinmesine rağmen sıklıkla tüketilen bu ürünlere karşı, çocuğunuzu korumak istersiniz heralde?

Besin tablosu hazırlarken şu yanılgıya düşülmemeli. Burada sağlam bir kahvaltı dediğimiz de belki seçeneği ve miktarı çok kahvaltı gibi anlayanlar oluyordur. Kesinlikle öyle değil. Sağlıklı beslenmekten bahsediyorum. Sağlıklı beslenme ne az tüketilen nede çok tüketilen beslenme türüdür. Sağlıklı beslenme gerekli vitamini tam olarak almaktır. Bu nedenle buarada da yanılgıya düşmemenizi isterim. Unutmayın ki sağlıklı beslenmeyle açlığa maruz kalmadan kilo bile verilebilir. Yanlış duymadınız. Aç kalmadan kilo verebilirsiniz.

Sağlıklı Kahvaltıda Olabilecek Besinler

Sağlıklı bir kahvaltı menüsü ideal olarak karbonhidrat, protein ve lif içerir. İçeriğin beynin gelişimine yardımcı olduğu araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Eğer beyin iyi gelişirse, çocuğunuz iyi bir konsantrasyona, güçlü anılara sahip olacaktır ve akıllı bir çocuğa dönüşecektir. Bu şekilde, okuldaki dersleri anlaması, yeni şeyler öğrenmesi ve kendini geliştirmesi daha kolay olacaktır. Çocuklarınız için bazı sağlıklı kahvaltı menüleri:

  • Yulaf Ezmesi Yulaf ezmesi, kolay servis edilmesinin yanı sıra, protein ve lif gibi birçok önemli besin içerir. Protein ve lif, beyne giden arterleri temizlemeye yardımcı olacaktır.

  • Tahıl Tahı, Kahvaltı için sağlıklı bir çeşit olabilir. Çocuğunuz için tam buğday ve tam tahıl gevreği seçin, tam buğday ürünü, çocuklarda gastrointestinal sağlığını ve beyin gelişimini sürdürmek için gerekli vitamin ve minerallerin faydaları bakımından zengindir. Ayrıca, düşük şeker içeriği olan bir tahıl seçmeli veya servis edilen tahıllara şeker eklemekten kaçınmalısınız.

  • Yumurta Yumurtalar çok fazla protein içerdikleri için kahvaltıda servis etmek için çok doğru bir tercihtir. Kaynatılarak veya kızartılmış olarak servis yapabilir.

  • Meyve Elma, çilek ve daha fazlası gibi taze meyveler sunabilirsiniz. Meyveler sindirim, dayanıklılık ve büyüme için iönemli olan vitaminler ve besinler açısından zengindirler.

  • Süt Süt ve süt ürünleri, beyin gelişimi için gerekli olan birçok protein ve B vitamini içerir. Sabahları yoğurt yemek, beyin işini desteklemek için enerji üretmeye yardımcı olacaktır.

  • Sebzeler Domates, ıspanak, havuç ve kabak gibi sebzeler de sabahları tüketmek için çok iyidir çünkü beyni güçlendiren ve besleyen antioksidanlar içerir.

Not

Kahvaltı aslında herkes için büyük önem arz eden bir öğündür. Çocuklar için beyin gelişiminde ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştım. Kahvaltının avantajlarından faydalanmayı unutmayın.

Sağlıklı Günler.

Sağlıklı beslenmenin ilk adımı, güne kahvaltı ile başlamaktır. Kahvaltı uzun süren açlık sonrasında düşen kan şekeri seviyesini yükselterek, güne zinde ve enerjik başlamayı sağlar. Kahvaltı ayrıca konsantrasyonu artırırken, sabah şeker düşmesine bağlı yaşanabilecek gerginlik, sinirlilik, uyku hali gibi yaşam kalitesini olumsuz etkileyecek durumların yaşanmasını önler.

Kahvaltı yapılmadığı durumda gün içerisinde daha fazla açlık hissi duyarız ve daha fazla yemek yeriz. Bu da obezite başlangıcıdır aslında. Kahvaltı hafife alınmamalıdır. Günün ilk öğünü besin değeri fazla olan yiyeceklerle sağlanmalıdır.