Horlama Sorunu Ciddiye Alınmalı!

Bazı sorunlar küçük gibi görüksede, aslında hiç öyle değildir. Yine buna benzer bir sorun olan horlama sorununu bu başlık altın da ele almak isterim. Benim daha once yasadığım bir sorun degil ancak, bu oyle bir sorun ki zaten, siz yaşarsınız cevreniz zarar görür. Yani horlama sorunu neresinden bakarsak bakalım alışılması değil aşılması gereken bir sorun. Biraz daha derine inelim.

Uzmanların Türkiye’de horlama konusunda yaptığı inceleme sonucu verdiği tahmin 20 Milyon insan. Bu da ülke genelinin 4/1 sayılır. Yani dört kişinin biri horlama sorunu yasamakta. Yalnız bu 20 milyon kisinin sadece 5 milyonu bayan olarak tahmin ediliyor. Bu demektir ki makalemiz daha cok erkek okurlarımızı ilgilendiriyor. Ama bayanlar da okur fayda görürse ne mutlu bize.

Öyle ki günümüz Türkiye’sinde para kazanmak hiçte kolay değil. Bir evi geçindirmek eskiden bir babaya bakardı, sımdi aile bireylerinin hepsi çalışsa anca gecim sağlanıyor. Her neyse konumuzun cok dışına çıkmasak iyi olacak. Bu yogun ve tempolu hayatı yaşayan insanların bu sorunla karşılaşması çok daha muhtemel. Stres, aşırı tempo, gibi durumlardan mumkun mertebe uzak yasamak bir cok konuda faydalı ancak malesef günümüz yaşam şartları ortada. Siz yine de özen gösterin kendinizi yormamaya :slight_smile:

Horlamanın şakası olurmu ? olmaz, yani olmamalı. Fakat biz olduruyoruz. Gecelige tenis topu dikip uyuyanımı dersiniz ? Gerci bu işe yarıyor. Bir iki tv programında da görnüştüm. Horlayan kisiyle şakalaşmalar falan da oluyor ister istemez, fakat bunu gürültü sorunu olarak görmemek lazım. Horlama sorunu cok daha farklı malesef.

Uzmanlara göre horlama sorununun altın da oksijene bağlı nedenler var. Ben oksijenin öneminden daha önce Diyafram nefesi başlığı altın da belirtmiştim. Uyuyan kişi bilincli hareket edemediği için nefes alması da bilinçsiz bir şekilde gerçekleşmiş oluyor. Savaşın temel kuralı hayatta kalmaktır diyor Herkül. Uyurkende hayatta kaldığımız için pek üstelemiyoruz bu sorunu. Bu konu da enine boyuna ele alacağız.

Horlama esnasın da nefesimiz biraz az gelmis ve daralmış oluyor. Bir de uyku apnesi var. Uyku apnesin de nefes tamamiyle durduğu icin bu daha ciddi bir sorundur. Onun icin de ayrı bir başlık açarım yakın zaman da.

Horlama sorununu neden ciddiye almalıyız ?

Uyku esnasında nefes sorunu cekmek bilincsiz bir sekilde ölüme teslim olmak gibi bir sey. Vucud eger yeterli oksiyeni uykuda depolayamazsa, fonksiyonlarını yitirebilir. Ayrıca uyku enerji demektir. Enerji oksijen de bulunur, yani uyku ve oksiyen birbirini tamamlayan enerji depolama tarzıdır. Yeterli enerjiyi alamazsak, yorgun uyur yorgun uyanırız. Gun icin de dinamik olamadığımız icin piskolojik olarak da olumsuz etkilenmemiz muhtemel bir sonuc. Bazi uzmanlar kalp krizi ve felc olma riskine yol actigini bile iddaa ediyor.

Horlama da kesin çözüm

Daha ciddi ve daha illet hastaliklarin tedavisi ve bir cozumu varken sizin endise etmenize hic gerek yok. Cunku hem ekonomik hem de zorlu olmayan bir çözüm bulmuslar. Horlama protezi diye bir sey var kisiye gore hazirliyorlar ve kisi uyurken takıyor. Ilk gunden itibaren etkili oldugu soyleniyor. Cevreniz de bunu kullanan varmi? Varsa biraz da siz bilgi verirseniz kagit uzerinden konusmamis oluruz.

Yine bilgi dolu bir baslığı tamamladım. Yazmadan önce iyi araştırmalar yapıyorum. Umarım emeklerim boş yere gitmiş olmuyordur. Turkiye de her dört kişiden birini ilgilendiren bir konu, faydalı olsun artık.

Saglıklı ve keyifli forumlar dilerim

Yazılarınızı tek tek okuyorum. faydalı buluyorum. eminim konuyla ilgilenen kişiler de faydalanıyordur. bence gayet güzel.

1 Beğeni

Tesekkur ederim. yorumlar begeniler geldikce daha cok paylasma hevesi olusuyor. Basari konusunda dediginiz gibi geri donusler oldukca insan daha cok dogru bir yol izleyebiliyor :slight_smile:

haklısınız.

ayrıca horlama ve uyku apnesi toplumda çok yoğun şekilde görünüyor. sadece horlama bile kalp krizi riskini bayağı arttırıyor. bu konuda bilincin artması gerek. gerekli tedaviler uygulanıp bu tip hastalıklardan kurtulmak gerek.

1 Beğeni

Bende size katiliyorum