Hangi İlaç Hangi Besinle Tüketilmemeli?

IMG_0023

Merhaba arkadaşlar. Bu konuda ilaçlar ve besinler hakkında bazı püf noktalara değineceğiz. Mesela hangi ilaç hangi besinle beraber tüketilmemeli? tüketilirse ne olur? Daha önce böyle bir şeyi düşündünüz mü? Bu konuda hep beraber düşüneceğiz :slight_smile:

“Kan sulandırıcı ve ıspanak”

Ispanak, lahana ve brokoli gibi sebzelerde bulunan K vitamini, kan sulandırıcı ilaçların etkisini azaltıyor. Böylelikle pıhtılaşma riskini artırıyor. Bu nedenle kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte, bu sebzelerin tüketilmesi gerekir.

“Tansiyon ilacı ve muz”

Tansiyon ilaçlarının etkileri hakkında bir bilginiz var mı? Tansiyon ilaçları insan vücudundaki potasyum miktarını arttırır. Fakat vucutta fazla potasyum kalp sorunlarına neden olabilir. Muz ve bazı yeşil sebzeler fazla miktarda potasyum içerir. Bu nedenle tansiyon ilacı ile birlikte muz veya yeşil sebzeler içilmeme tavsiye edilir.

“Tiroit ilaçları ve ceviz”

Lif bakımından zengin besinler tiroid ilaçlarının emilimine engel olur. Tiroid ilaçlarının içinde bulunan kimyasalların edilebilmesi için yatmadan önce tüketilmesi tavsiye ediliyor.

“Kolesterol ilacı ve greyfurt”

Greyfurt kan dolaşımındaki Kolesterol ilacının etkisini 1 kat daha arttırır. Bu da kolesterol ilaçlarının yan etkilerini daha fazla göstermesine neden olur. Sizde böyle bir şey yaşamak istemiyorsanız greyfurt ve kolesterol ilaçlarının beraber kullanmamalısınız.

“Kan sulandırıcı ve kızılcık suyu”

Kan sulandırıcı ile beraber kızılcık suyu içerseniz, kan dolaşımınız 1 kat daha fazla artacaktır. Bu da daha farklı sorunlara yol açabilir. Kaş yapalım derken göz çıkarmak istemiyorsunuz kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte kızılcık suyu içmeyiniz.

“Kalp yetmezliği ilacı ve meyan kökü”

Meyan kökü zaten birçok ilacın etkisini azaltmak da; mesela tansiyon ilacı, doğum hapı ilacı ve kolesterol ilacı gibi. Kalp yetmezliği hapı ile birlikte kullanıldığı zaman, kalbin ritmini bozabilir. Bu da bir hasta için son derece Tehlikeli olan bir durum.

“Sizin tavsiyeleriniz?”

Böylelikle konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Eğer siz de çorbada bir tuzum olsun istiyorsanız, bildiklerinizi konu altına yazabilirsiniz. Herkes için sağlıklı ve keyifli bir konu olmuştur umarım. Mutlu günler keyifli forumlar.

Adaçayının etkilerinin de antibiyotik ile aynı olduğu bilinmektedir. Antibiyotik kullanımı yerine tercih edilebilir bir bitki çayıdır. Fakat ikisini de aynı anda tüketmek oldukça zararlıdır. İki adet antibiyotik içmekle aynı etkiye sahip olacaktır. Günden 2 bardaktan fazla adaçayı da tüketmek zararlıdır. Yeterli miktarda içildiğinde bir çok hastalıktan koruyacaktır.

Antidepresan ilaçlarla, bazı bitki çayları, içeriğindeki maddeler nedeniyle çok ciddi reaksiyona girebiliyorlar.Depresyon tedavisinde tarihten beri kullanılan sarı kantaron bitkisinin, depresyon ilaçları ile birlikte kullanılmaması, özellikle üzerinde durulan noktalardan bir tanesi.Antidepresan ve sarı kantaronun aynı anda tüketilmesi ruh halinde yaşanacak bozukluktan tutun, bilinçsizce yapılan hareketlere kadar ciddi yan etkiler ortaya çıkarabilir.

İlaç kullanırken de alkol alınmamaya dikkat edilmeli. Hayati tehlike doğurabilir. Aynı derece de bazı bitkilerde fazlasıyla etkilidir ve ilaçlarla alınmaması gerekir.