Engelli Sağlık Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?

Fiziksel veya zihinsel engeli olan kişiler devlet desteklerinden ve diğer ayrıcalıklarından faydalanmak için engel durumlarını gösteren bir belge çıkarmalıdır. Bu belge Sağlık Kurulu tarafından verilen Engelli Sağlık Raporu’dur. Kişiler tam teşekküllü bir kamu hastanesinin sağlık kuruluna engelli sağlık raporu için başvuruda bulunabilirler. Sağlık kurulunda kişinin rahatsızlığını içeren bölüm hekimleri tarafından muayenesi ve testleri yapılır. Daha sonra hasta kurula çıkarak raporunu alır. Raporda hastanın hastalık durumu ve engel oranı belirtilir.

Kişiye verilen engelli raporu gerçeği yansıtmıyor, eksik veya hatalı ise hastanın rapora bir seferlik itiraz hakkı bulunur.

Engelli Sağlık Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?

Rapora itirazda öncelikle kişi İl Sağlık Müdürlüğü’ne müracaat eder. İtiraz bir dilekçe ile yapılır. Dilekçe müdürlüğe teslim edildikten sonra itiraz süreci başlar.

Dilekçe müdürlük tarafından incelendikten sonra işleme alınır. Değerlendirme sonucunda hasta hakem hastaneye yönlendirilir. Yönlendirilen hastanede hastanın muayene ve tetkikleri tekrardan yapılır ve sonucunda raporu çıkar. Hakem hastaneden çıkan rapora itiraz hakkı yoktur, çıkacak karar nihai karardır.