Dünya Uyku Günü

Her yıl tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kutlanan Dünya Uyku Günü sağlıklı bir yaşam için beslenme kadar hayati önem taşıyan uyku eyleminin önemine vurgu çekmek amacıyla çeşitli panellere ve bilinçlendirme programlarına da ev sahipliği yapıyor. Ülkemizde henüz yeni yeni kutlanmaya başlayan bu günde sosyal medya sayfalarında da uykunun faydaları ve insan organizmasına kattıkları konusunda kapsamlı paylaşımlar yapılıyor.

Dünya uyku gününün anlam ve önemi kavramak için çeşitli sempozyumlar ve paneller düzenlenmektedir. Bu toplantılarda amaç kaliteli ve sağlıklı uykuların insan sağlığına olan katkıları kapsamında değerlendirmek olarak belirlenmiş durumda. Bununla birlikte başta uyku apnesi olmak üzere doğrudan doğruya önce uyku kalitesini ve sonra insan sağlığını tehdit eden hastalıklara dair önemli bilgilendirmeler de yapılmaktadır.

Bu konferanslara ve panellere iştirak eden katılımcılar uyku konusunda bilmediklerini öğrenmekte ve uyku sağlığı hususunda detaylı olarak bilgilendirilmektedir. Aynı zamanda uyku kalitesini doğrudan doğruya etkileyen beslenme türleri ve egzersizler hakkında da çeşitli açıklamalar yapılmaktadır. Mart ayı içerisinde çıkan sağlık dergileri de Dünya Uyku Gününe özel röportajlar ve makaleler yayınlayarak bu önemli güne dikkat çekmektedir. İnsanlar uyku sağlığı hakkında detaylı bir şekilde bilgi aldıklarında bu dinlenme alanlarına daha fazla dikkat etmekte ve genel sağlık hakkında ipuçları elde etmektedir.

15 YILDIR UYKU APNESİYİM. SON 3 YILDIR 5 DOKTORA GİTTİM. BENDE CHANGE-STOKES SOLUNUM OLUP OLMADIĞINI TESBİT ETİRMEK İÇİN. ZİRA KULLANDIĞIM CPAPLARDA AŞIRI DERECEDE CSR SOLUNUM ÇIKIYORDU. ANCAK 5 DOKTOR DA BENDE CSR SOLUNUM OLMADIĞINA DAİR TETKİK SONUCU RAPOR VERDİLER. BUNA RAĞMEN PAP PARAMETRELERİNDE ÇOK YÜKSEK CSR DEĞERLERİ ÇIKIYORDU. BU DURUMDA PAPLARDA SOLUNUM ALGILAMA BOZUKLUĞU VAR VEYE DOKTORLAR KONULARINDA EHİL DEĞİL.İŞTE SİZE DÜNYA UYKU GÜNÜNDE UYKU TIBBININ HAZİN GÖRÜNTÜSÜ,