Beyin jimnastiğinin faydaları nelerdir?

images (6)
Beyin jimnastiği hakkında bir şeyler duydunuz mu? Sadece sizi sağlıklı tutmak için egzersiz yapmanız gereken bedeniniz değil, beyninizin sağlığı da çok önemlidir. Bu tür bir sporun sağladığı ilerleme gözle görülür. Düzenli olarak beyni egzersiz edenler için faydaları araştırdım.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER IÇIN

Konsantrasyon, mantıksal akıl yürütme, yaratıcılık ve öğrenmede azim ile çalışarak okulun performansını arttırma. Beyni çalışırken, artan benlik saygısı ve güvenliği de dikkat çekicidir ve mükemmel davranış geliştirmeleri getirir. Öğrenme kapasitesi arttıkça, çalışma ilgisi ve öğrenci başarısı da artar. Öğrenci öğrenme, iyi dereceler alarak ve acı çekmeden bilgiyi soğurma becerisine sahip olduğunu fark eder.

YETIŞKINLER IÇIN

Odak, disiplin, mantıksal akıl yürütmesi ve sorunların basit, yaratıcı ve yenilikçi bir şekilde çözülmesini kolaylaştırdığı için, tüm faaliyet alanlarında profesyonel performansı geliştirir. Üretkenliği geliştirir ve stres azaltır.

ÖĞRENCILER VE ÖĞRETMENLER IÇIN

Herkesin konsantrasyonunu artırır, bu da öğretme ve öğrenmeyi destekler. Stres ve duygusal gerginlikleri hafifleterek sınıf zamanını hoşa giden bir şey haline getirir, hoş olmayan bir şey değildir. Üstatlar ve öğrencilerdeki yaratıcı potansiyelleri uyandırır ve herkes bu yenilikçi yaratıcılığı sorun çözme ve öğrenmeye, ezberlemeye kullanabilir. İletişim ve meslektaşları arasındaki işbirliği duygusunu, ayrıca farkındalığı arttırır.

ÇALIŞANLAR VE ŞIRKETLER IÇIN

Beyin zindeliği yoğunlaşmayı artırır ve işe odaklanır, dolayısıyla çalışan verimliliğini arttırır. Daha fazla üretkenlik ile şirket büyür, güçlenir ve çalışanlar üretimlerinden daha memnun olur ve hatta üretmek için daha az zaman bile çalışabilirler. Akran ilişkilerini geliştirerek stres ve gerginlikleri hafifletir. Refahı, iş arkadaşları arasında işbirliğini geliştirir, kazaları önler, daha fazla motivasyon ve çalışma isteği getirir.

BIREYSEL FAYDALAR

Alışkanlıkları daha iyi hale getirir, kendi bilgisini getirir ve benlik bilincini kazandırır. Fiziksel ve duygusal dengenin sağlanmasını kolaylaştırır, yeni öğrenme ve deneyimler için eğilimi uyandırır. Yeni seçimler yapma yeteneğini geliştirir ve algılarda daha fazla açıklık getirir. Rutine daha fazla hareket, hafiflik ve sevinç getirir.

Beyin jimnastiği zihinsel olarak yaşlanmayı geciktirdiği gibi alzheimer riskini de azaltır. Bunun için yapılacak birçok egzersiz vardır. Örneğin bulmaca çözmek veya sudoku çözmek beynimizi oldukça harekete geçirecektir.

Çoğunlukla alzheimerlı hastalara beyin jimnastiği önerilir. Çünkü yaşlanmayı geciktirici ve unutmayı önleyici etkileri vardır. Fakat beyin jimnastiği için yaşlanmayı beklememeliyiz. Çocuklara küçük yaşta santranç öğretilerek beyin gelişimlerine katkı sağlanabilir.