Alzheimer Hastalığı İçin Tıbbi Ve Bitkisel İlaç Tedavileri Nasıl Uygulanır?

Alzheimer Hastalığı İçin Tıbbi Ve Bitkisel İlaç Tedavileri Nasıl Uygulanır

Alzheimer Hastalığı İçin Tıbbi Ve Bitkisel İlaç Tedavileri Nasıl Uygulanır?

Alzheimer hastalığı günümüzde çok ciddi bir hastalık olup gün geçtikçe daha fazla insanda görülmeye başlanmıştır. Çok anlaşılmadığı zamanlarda bitkisel çözümlere başvurulsa da tıbbi çözümleri de vardır. İlk evrelerinde insanlar sadece unutkanlıktır geçer denilip aldırış etmese de ve de buna sadece bulduğu basit çözümlerle, mesela balık yemek gibi, sonuca ulaşacağını zannetse de maalesef alzheimer bu şekilde çözüm bulacak bir hastalık değildir. Öncelikle kendini ilerleten bir hastalık olduğunu söylemekte fayda görüyoruz. Bu nedenle alınacak önlemlerin doktor kontrolünde olması her zaman daha kesin bir yoldur.

Alzheimer hastalığı herkesin bildiği gibi yaş oranlarına bakıldığında genellikle yaşlı diye adlandırdığımız 60-65 yaş üstü insanlarda daha sık görülmektedir. Ama elbette bu bir kriter olmamakla birlikte diğer yaş grubu insanlarda da görülmektedir.

Bu hastalığa sahip insanlar için ilk elden söylememiz gereken şey ne yazık ki tek başlarına bu hastalığı yenemeyecek olmalarıdır. Her türlü moral motivasyon desteğine ihtiyaçları olup diğer bir yandan da bitkisel yahut tıbbi bir tedavi uygulanmak zorunludur. Elbette ki doktor kontrolü ile uygulanan bu tedavi süreci hastalar üzerinde sürekli devam edildiği durumlarda üstesinden gelinebilir bir durum olmaktadır.
En başta da dediğimiz gibi hem bitkisel hem tıbbi çözümleri olan alzheimer hastalığının tedavi yöntemlerini daha detaylı inceleyelim.

Alzheimer İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

1- Bu hastalığa sahip insanlar için ilk ve en çok işe yaradığı düşünülen bitkisel tedavi yöntemi tarçın ile mümkündür. Tarçını çay gibi veya yaptığınız tatlılardı mesela sütlaç gibi yiyeceklerin içine koymak ayrıca uygun gördüğünüz besinlerle birlikte tüketmek ilk aşamalar için çok işe yarayacaktır. Fakat tarçının da her bünyede farklı etkileri olup fazla alındığında zararı olabileceği unutulmamalıdır.

2- Badem kuru bir şekilde tüketildiği halde faydalı olabileceği gibi diğer bir yandan yağlı bir besin olduğu için ve de alzheimer hastalığı özellikle yaşlı yaş gruplarında daha sık görüldüğü için çok fazla önerilmese de günde bir iki adet yenmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

3- Spor ve sağlıklı yaşam her zaman her hastalığa iyi gelen bir yöntemdir. Özellikle düzenli yaşam bir şekilde her gün tekrar edildiği için unutkanlığa birebir çözümü vardır. Bunun yanında sağlıklı besinlerle orantılı bir kiloya sahip olarak ve spor yaparak hem moral motivasyonu arttırabilir hem de sağlığınıza kavuşmanız için hızlı ve etkili bir yol oluşturabilirsiniz.

4- Bazı bitkiler hastalığı tamamen yok etmeye yaramasa da ilerlediği durumlarda alzheimer ın daha da kendini ilerletmemesi için işe yaratmaktadır. Mesela dere otu, bezelye, kuşburnu, yeşil çaylar vs.

5- Ek olarak eğer ki şeker hastası değil iseniz havuç suyu tüketmeniz alzheimer ı büyük bir oranda düşürecektir.

Alzheimer a en çok bitkisel ilaçlar olumlu anlamda etki ederken brokolinin etkileri de yadsınamaz. Yukarıda saydığımız bitkisel ürünler dışımda az da etkisi olsa yanında kullanılsa elbet büyük etkiler yaratacak besinlerden biri de zencefildir. Zencefili bal ile karıştırıp babaanne yöntemlerini de uygulayabilirsiniz. Bu sayede sağlıklı ve sakin bir bünyeye sahip olabilirsiniz.

Alzheimer İçin Tıbbi Tedavi Yöntemleri

Alzheimer belirtileri görülen hastalar için uzman desteği şarttır. Bu hastaların öncelikle nörolojik muayene olması daha sonrasında ise bu muayeneyi laboratuvar testleri ile desteklemesi gerekmektedir. Doğru şartlarda görülen belirtiler hastalık sonucunu ortaya çıkarıyor ise nöropsikolojik testler ile mevcut son durum ortaya çıkarılmaktadır. Daha fazla risk gruplarında eğer ki gerekirse EEG(kortikal haritalama), MR ve PET yapılması şarttır.

Demans adı da verdiğimiz bunama olayı kendini geliştirip alzheimer a dönüştüğünde, günlük rutinlerinden sapan ve bu artık çevresi tarafından da fark edilir hale gelen hastalarda sinir stres ve konsantrasyon bozukluğu meydana getirir. Buna çözüm olarak doktorun önerisinde sakinleştirici ilaçlar hastanın sağlık durumuna göre kullanılabilir.

Başka bir tıbbi yol olan psikiyatri yardımı bu hastalığa sahip insanların en çok ihtiyacı olan ve onların yönlendirilmesinde en yardımcı olan tedavi yöntemidir. Hastanın kendi doktoru olması onun her daim yaptıklarında haberdar olması ve not tutulması tedavi süreci boyunca hastalığı yenecek en iyi yollardan biridir.

Yazıyı indirmek için: Alzheimer Hastalığı İçin Tıbbi Ve Bitkisel İlaç Tedavileri Nasıl Uygulanır.docx (16.6 KB)